dimarts, 25 de setembre del 2012

Personatges dels camins



El Cec de Cabrera: home d'una ciquantena d'anys, alt i bru, vestit sempre de negre, amb llarga cabellera i fosca barba espessa. Era un joglar que cantava els romanços (narracions en vers) que componien els trobadors, acompanyat d'un llaüt i cobrava la voluntat al públic. El van fer cec els francesos invasors per no delatar l'amagatall de dos infants, fill l'un del vescomte de Carcassona i l'altre del trobador Aicart de Carcassona.

L'Ocell de Foc: joglaret d'onze anys, era el més jove de la colla i feia de pigall (xiquet que acompanyava un cec). Tenia els cabells clars i la cara pigada.

L'Escarnidor d'Ocells: sabia imitar el cant de més de trenta classes d'ocells. La gent quedava embabaiada amb el seu noble art. Només feia un any que acompanyava la colla. Era prim i malairós. Portava bigoti ros i barba punxeguda. Vestia camisa groga i calces carmesines, gaiades de blanc, l'espasa cenyida i al cap un bonet de grana amb un fermall de color d'or.

La Soldadera: la joglaressa Matilde, amb faldilles de color vermell i el cap ple de flors, tocava la pandereta, cantava i ballava.El nom li venia de cobrar una soldada (un sou, un salari) per cantar i ballar.

El Cavaller Salvatge: alt i forçut, amb un vestit morat i capell de plomes virolades, feia ballar l'ós de l'Infern, animal robat als moros. Abans havia fet ballar un cavall blanc fins que es va morir d'esgotament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada